Vadászati Világkiállítás

Regisztráltunk az "EGY A TERMÉSZETTEL" VADÁSZATI ÉS TERMÉSZETI VILÁGKIÁLLÍTÁSRA a Fátyol program keretein belül

 

2021.10.11.-re kaptunk befogadási engedélyt, 10 órától léphetünk be a kiállításra. Segítőt is kaptunk a könnyebb eligazodáshoz.  A regisztrációnk, húsz tanulóra és három kiérőre szólt. Az utazás és a belépőjegy a program szerint ingyenes volt csak a helyjegyet és a pótjegyet kellett a részvevőknek kifizetni.

 

F CSARNOK – HAGYOMÁNYOS VADÁSZATI MÓDOK

01 vk

Íjászat, solymászat, agarászat, elöltöltő fegyverek: egy igazi időutazás részesei lehetünk a hagyományos vadászati módok megtekintésekor. Élő bemutatók ismertetik a különböző vadászati technikák történelmi és ma is élő válfajait, az állatok segítségével végzett lovas vadászatot, a solymászat vagy éppen a kutyás vadászat fajtáit.

G CSARNOK – HAZAI ÉS NEMZETKÖZI TRÓFEAKIÁLLÍTÁS

02 vk

Több mint 1500 tételből álló trófeaerdőben barangolhatunk a Kárpát-medence és a világ vadászható vadjaival: a hatást tradicionális megjelenítés, aktív diorámák és dinamikus térkompozíció teszi még látványosabbá. A G Csarnokban betekintést kapunk még Európa legjobb preparátorainak rendkívül látványos versenyébe a 12.Nyílt Európai Taxidermia-bajnokság keretében. 2000 m²-en bemutatott látványos vadászpuska bemutatása szintén szenzációs élményt jelent a fegyverrajongóknak.

D CSARNOK – HAL, VÍZ ÉS EMBER

03 vk

Letűnt korok végeláthatatlan nádtengere, szövevényes ártéri kiöntések, titokzatos mocsárvilág még titokzatosabb lakói elevenednek meg különleges fények, hangok kíséretében, megkapó tér-élmény keretei között. Hatalmas kiállítótér jelentős része vízzel borított felület, valójában egy monumentális akváriumrendszer. Megtekinthetők a különböző Nemzeti Parkok természetvédelmi gazdálkodása, fajmegőrzés, élőhelyvédelem, ökoturizmus lehetőségek.

H CSARNOK – KÖZPONTI MAGYAR KIÁLLÍTÁS

04 vk

Rendkívül látványos és élménygazdag séta a magyar történelem ezer évén keresztül, amelynek során megértjük és átérezzük, hogy a magyar nép történelme valóban egybeforrt a természettel. A leghíresebb vadászaink és természetbúvárjaink szobrai egészítik ki a művészeti ábrázolások széleskörű kínálatát. A tájegységek, a rájuk jellemző vadászható vad évszázadonként történő bemutatása a változó korok lenyomatát őrzi.

A tanulók véleménye és képei

A gyerekek mindnyájan élvezték az utazást és az iskolán kívüli tanulási lehetőséget. Legjobban tetszett a kiállításon kérdésre igen sokrétű a válasz. Volt, akinek a fegyverek látványa tetszett, van, akinek a trófeák, másoknak a preparátumok. Volt, akinek az élő madarak, másoknak a kézműves termékek, volt, akinek a vizek, nádasok élővilága.

10 vk   11 vk 12 vk  13 vk  14 vk  15 vk 

Elérhetőség

home50  3529 Miskolc, Áfonyás út 18/a
Phone60

 

+36(70) 527-5343

+36(30) 273-9391

email50  titkarsag@martinjanos.hu
   

Nyitva tartás

A intézmény a tanév szorgalmi ideje alatt tanítási napokon 7:00 - 18:00 óráig van nyitva 

kréta  fbook logo

 
        

Ügyfélfogadás

A intézmény ügyfélfogadási rendje tanítási napokon: 7:30 - 15:30

Az iskolatitkár ügyfélfogadási ideje hétköznapokon: 7:30 - 15:30

A gazdasági iroda ügyfélfogadási ideje hétköznapokon: 7:30 - 15:30

 

Könyvtár

Hétfő - Kedd: 9:00 - 14:00

Szerda - Csütörtök: 9.00 - 13:00

Péntek: 9:00 - 12:00

Online Katalógus

Martin János Technikum, Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola - Frissítve 2024.05.30. - ©2021bg