Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 46 562 200

Bemutatkozás

Iskolánk elismerései, díjai

részletesen itt olvasható...

 

Az iskola a speciális képességekkel rendelkező fiatalok oktatását, nevelését, szakképzését, munkaerő-piaci felkészítését, társadalmi esélyegyenlőség javítását tűzte ki célul.
Az intézmény filozófiája: A hatékony komplex segítségnyújtás, a valós szükségletek kielégítésére. Szemléleti alapjainkban /szakmai/ megfogalmazódik, hogy a valódi szükségleteket felkutatva, azokat figyelembe véve kell a szolgáltatásrendszert kialakítani, mely támogatja az egyéni tanulói fejlesztést, bánásmódot, differenciált foglalkoztatást (differenciált individualizált fejlesztést), /szervezeti/- összhang megteremtésére a környezeti hatásokhoz, a piaci helyzetekhez való alkalmazkodás, a környezettudatosság, a környezethez való alkalmazkodás.
A szervezet problémamegoldó képességének fejlesztése, a kreatív megoldások kidolgozása és beépítése.
Az intézményvezető a szakképzés változásainak gyors és hatékony adaptálását tűzte ki célul.
Ennek egyik legfontosabb alapja az új szakképzési, speciális adaptált (fogyatékossági területeknek megfeleltetett) kerettantervek alapján kidolgozott helyi tanterv és szakmai program melyeket a pedagógiai program tartalmaz.

 

Az intézmény jól bevált, speciális és sikeresen működtetett munkaerő piaci programjai:

  • Munkahelyi Gyakorlat program
  • Iskolaszolgálat
  • KOMP program
  • Pályakövetés
  • Dobbantó program

 

Kulturális programjai - a múzeum pedagógia-mely Miskolc város öt múzeumában került megvalósításra.

A „partnerközpontúság” minőségpolitikánk alappillére.
A partnerkapcsolatok szerepelnek az intézmény terveiben és meghatározottak a kapcsolattartás követelményei is (mikor, kit, hogyan, milyen módon, ki keres meg – felelősök az intézmény részéről a partnerkapcsolat működtetéséért az alapelvek betartásáért az időbeni tájékoztatásért, a változtatások világossá tételéért.
Feladatok:
• A szakképzési struktúra munkaerő-piaci alkalmazkodásának, a munkaerő-piaci igényekre való reagáló képességének erősítése.
• A foglalkoztathatósághoz szükséges kompetenciák kialakításával és fejlesztésével a gazdasági növekedéshez való hozzájárulás. A munkáltatók elégedettségének növelése a képzésből kilépők szakmai és személyes kompetenciáival.
Elkötelezettség az öko értékek iránt – környezettudatos szemlélet kialakítása

 

 

képek iskolánk életéből....clikk

további hasznos linkek....